![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 1 Dołączył: 23.05.2004 Skąd: Tarnów/Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam nastepujacą funkcje, ma ona za zadanie dodać przezroczysty prostokąt z napisem (trutypami zrobionym) także przezroczystym do obrazka, jak argument przyjmuje ona wskaznik do obrazu GD utworzonego funkcją imagecreatefromjpeg/gif/png
wszystko fajnie działa ale tylko dla obrazów utworzonych funkcją imagecreatefromjpeg , dla gif i png prostokąt jak i napis nie sa przeźroczyste. czemu to tak ? Ten post edytował a79rtur 31.12.2004, 13:58:20 |
|
|
-lajzy- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
ja bym to zroboł tak |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 1 Dołączył: 23.05.2004 Skąd: Tarnów/Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
imagecopyresampled($img) - tu chyba cos nie tak
moglbys napisac mniej wiecej co ta funkcja robi i jakie ma argumenty? bo tam namieszane troche z tymi $img, $src_img, $dst_img . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież to jest w manualu dobrze opisane... $src_img zasób wejsciowy otwarty przez np imagecreatefrompng, $dsc_img zasób wyjściowy otwarty przez np. imagecreate. Reszta chyba jasna, początkowe/końcowe współrzędne X/Y
|
|
|
![]()
|
|
dzieki za odpowiedzi, pokombinowałem i teraz działa ok. moze sie komuś przyda :
wywolanie $img_z_sygnaturka=sygnaturka($img_bez_sygnaturki); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 18:32 |