![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2015 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
poniżej kod działającego dodawania wiersza do tabeli. Potrzebuje teraz żeby wybrany wiersz po naciśnieciu buttona X usunęło. jak to zrobić ?
Próbowałem w ten sposób ale mi usuwa tylko 1 wiersz który nie był uprzednio dodawany przez jQuery. W czym może tkwić problem ?
Ten post edytował denis95x 6.08.2015, 16:46:05 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym, że przypinasz to tylko do obecnie istniejących elementów, a musisz też obsługiwać nowo dodawane. I zrobisz to używając event delegation przy pomocy $.fn.on: http://api.jquery.com/on/#on-events-selector-data
-------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2015 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sensie poprawić dodawanie wierszy ?
Sorka, ale powoli dopiero zaczynam z jQuery ![]() Ten post edytował denis95x 6.08.2015, 16:56:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, zmienić obsługę kliknięcia.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Chodzi mi o ten kod:
Kod $('#pozycje td').click(function(){ $(this).parent().remove(); }); zmienić na coś typu: Kod $('#pozycje').on('click', 'td', function(){
$(this).parent().remove(); }); -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki serdeczne, a jest jakaś funkcja na uporządkowanie ID, bo jak się usunie to potem dopisuje i rozsypuje?
wcześniej dodawałem +1
|
|
|
![]()
|
|
Hm… Nie powinno się nic rozpadać.
|
|
|
![]()
|
|
Owszem, chodzi o to, że numerki są nie pokolei bo tamte zostały usunięte, ale mniejsza z tym sobie dam rade...
a jak to przerobić żeby usuwało nie po naciśnięciu na td tylko na <input type="button" id="usun_wiersz" class="jquery-del-row" value="x" /> |
|
|
![]()
|
|
No zmienić w tej funkcji kliknięcia z td na button i dobrać się do tr używając parents (nie parent!) z odpowiednim parametrem
|
|
|
![]()
|
|
Nooo ! w koncu !
![]() Dzięki serdeczne ![]() A z cyferkami chodziło mi o to: ![]() Może jakoś pobrać id ostatniego tr i kolejne +1 ? Tylko w jaki sposób sprawdzić id ostatniego? Ten post edytował denis95x 6.08.2015, 17:35:59 |
|
|
![]()
|
|
Jest taki selektor tr:last-child
![]() -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki raz jeszcze !
Chyba się nie odwdzięczę ! A skoro już przy tabelach, a pewnie dla ciebie to Pikuś ![]() podpowiedziałbyś, albo pokazał jak zsumować wszystkie wartości pod tabelą dla np. wartosc_netto ? Bo znowu sie pogubie przy tym tr td itd... dodawanie i wiersze wyglądają tak:
Domyślam się że jakoś w pętli dodając +1 do każdego name/id inputa ale to już wyższa szkółka jazdy :/ Ten post edytował denis95x 6.08.2015, 18:26:46 |
|
|
![]()
|
|
Dokładnie, $('td input').each i tam pobierasz $(this).val()
|
|
|
![]()
|
|
teraz mnie zamurowało
![]() O czym do mnie mówisz ![]() Poradziłem sobie ale tylko wykorzystując .on('blur' Kod $(document).ready(function() { $('#pozycje').on('blur', '[id="cena_netto"]', function(){ var sum = 0; $('[id="wartosc_netto"]').each(function() { if($(this).val()!="") { sum += parseFloat($(this).val()); } }); $('#xyz').empty().append(sum); }); }); A jak to przerobić, żeby aktualizowało nie zależnie od blura ? Ten post edytował denis95x 6.08.2015, 20:12:43 |
|
|
![]()
|
|
Kod $('#pole_netto').each(function() { sum += +$(this).val(); }); Coś w takim stylu mniej więcej. BTW może nie działać, bo DOM oczekuje, że tylko jeden element na stronie ma dany [id] -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Juz poradziłem sobie
![]() Ale dzięki ![]() Może komuś się przyda ![]() Kod $(document).ready(function() {
$('#pozycje').on('blur', 'input', function(){ var sum_netto = 0; var sum_brutto = 0; $('[id="wartosc_netto"]').each(function() { if($(this).val()!="") { sum_netto += parseFloat($(this).val()); } }); $('[id="wartosc_brutto"]').each(function() { if($(this).val()!="") { sum_brutto += parseFloat($(this).val()); } }); $('#netto').empty().append(sum_netto); $('#brutto').empty().append(sum_brutto); }); }); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:22 |