![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich jeszcze w starym roku. Pewnie kazdy spotkal sie z takim czyms jak: Concurrent Versioning System w skrocie CVS. Chcialbym sie dowiedziec z czym to sie je. Mam krotki opis dzialania, ale wogole nie wiem jak mozna z czegos takiego kozystac (
![]() Pozdrawiam TRACK |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz miec repozytorium np na sf.net i miec uprawnienia do uzywania
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(bela_666 @ 2004-12-31 15:34:11) musisz miec repozytorium np na sf.net i miec uprawnienia do uzywania ![]() Bardzo zrozumiała i pomocna wypowiedź ![]() @track: kontrolę wersji możesz zorganizować także na lokalnej maszynie. W skrócie, jak nazwa wskazuje, pozwala na kontrolę historii rozwoju softu. To takie zabezpieczenie, np na wypadek popełnienia trudnego do wykrycia błędu. Pozwala prześledzić historię i wyłapać moment wprowadzenia błędu do softu, albo rozwijać soft w inną stronę, bo założenia okazały się być błędne. Natomiast w przypadku pracy w grupie taki system pracy zabezpiecza przez wzajemnym przeszkadzaniem sobie, nadpisywaniem wersji etc. Repozytorium możesz mieć gdziekolwiek. -------------------- Nie ma nic stałego prócz zmiany...
|
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy CVS moze zainstalowac i uzywac na Windowsie XP?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Yy, może to: http://www.cvsnt.com/cvspro/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
jeszcze tortoiseCvs i wincvs
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
E tam, niebawem wyjdzie OpenCVS
![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zgadzam sie z serafine, tez uzywam SVN i jestem zadowolony. A trudny w obsludze nie jest.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 08:04 |