![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Za pomocą GET pobieram dwa parametry:
Wszystko tutaj działa ok - wyświetla mi produkty z kategorii 1 i przypisanej do niej podkategorii. . Chciałbym móc także podać taki link pokaz_tablice.php?katID=1 który wyświetli produkty z całej kategorii i wszystkich należących do niej podkategorii. Zrobiłem takie zapytanie:
I w pierwszym przypadku kiedy link jest długi (ma dwa GETy) działa super. Kiedy chcę wyświetlić tylko cała kategorię nie mam nic. Zmodyfikowałem to tak:
Wtedy działa cała kategoria, lecz, gdy chce wyświetlić tylko elementy z podkategorii (dwa GETy) to wyświetla mi i tak całą kategorię. Coś pewnie jest źle w zapytaniu, ale już troszkę nad tym myślę i ciężko mi coś wyłapać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
za pomocą $_GET wysyłasz $katID i $podkatID. Więc zobacz co masz powyżej. Najpierw sprawdzasz:
Prawda czy fałsz? Prawda, więc pobiera wszystkie rekordy z całej kategorii. Usuń ten warunek, w przypadku, kiedy ktoś podał podkategorię -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki. Źle zrozumiałem zapytanie i myślałem, że
wykona pierwszy LUB drugi człon i będzie bardziej inteligentne ![]() Dokładnie jak mówisz, wykona pierwszy LUB drugi człon, więc rekord może spełniać pierwszy warunek LUB drugi. Więc nie chodzi tu o brak inteligencji zapytania ![]() -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:54 |