![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem aby div czatu odświeżał mi się bez przeładowania w ajaxie ale nie wiem jak to ułożyć żeby nie było problemów.
index.php część ajaxowa
index.php czesc diva
czat.php
.htaccess
Chodzi chyba głównie o tą linijkę: getData('glowna.php','czat'); jak wpiszę tak jak jest wyżej to odświeża mi ok ale dlatego że w .htaccess odblokowałem plik glowna.php a TEGO NIE CHCE. Jeśli go zablokuje z powrotem to w divie pokazuje błąd 403.. Jak to rozwiązać odpowiednio ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli jednocześnie chcesz mieć odblokowany plik glowna.php i zablokowany.
![]() Stwórz w indexie funkcje która bedzie Ci pobierała dane które chcesz wypluć i przez index to wszystko wygrzebuj. Poza tym
wydaje mi sie, że powinno być:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm.. no chce, żeby nie można było wejść bezposrednio na www.domena.pl/pliki/glowna.php ale można było na www.domena.pl/index.php?parent=czat gdzie inlcuduje tylko zawartosc tego pliku pliki/glowne.php ktore beda sie odswiezac na tym divie..
Przy pierwszym wejsciu na tą strone jesli plik glowne.php jest zablokowany strona sie pojawia normalnie ale odswiezona juz z bledem.. Edit.. Teraz to juz nie wiem jak to wszystko wygrzebywac.. ![]() wydaje mi sie, że powinno być:
Bez tego nie odświeża strony.. ![]() Ten post edytował djtomaszq 29.07.2015, 19:27:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Index.php na poczatku dodaj sobie
|
|
|
![]()
|
|
Wyskakuje strona w stronie i do tego error 403
Problem jest z tym kodem chyba
Wtedy wyswietla mi w divie "parent=czat" jeszcze raz całą strone index.php a powinno tylko zawartosc pliku czat.php czyli powinienem wpisać
ale nie moge bo mam zablokowany ten plik w .htaccess a jeśli go odblokuje to bedzie wszystko gralo tylko że wtedy będzie możliwe wejsce na strone www.domena.pl/czat/czat.php co nie może mieć miejsca, nie wiem w którą stronę z tym kombinować... :/ |
|
|
![]()
|
|
Dlatego w indexie, powinieneś zrobić coś, co jeżeli przekażesz jakieś parametry to wyrzuci Twój czat, a jeśli ich nie przekażesz to normalnie stronę.
|
|
|
![]()
|
|
To już nie mam pojęcia jak to spiąć bo Twój pomysł nie działa..
|
|
|
![]()
|
|
Wrzuć cały kod... Tzn przynajmniej index.php, postaram się coś wykminić
![]() |
|
|
![]()
|
|
plik glowna.php miesci sie w czat/glowna.php
index.php
glowna.php
![]() Ten post edytował djtomaszq 2.08.2015, 14:01:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 20:50 |