![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W moim skrypciu po zalogowaniu ustawiam cookies w taki sposob:
Idac za ciosem, w pliku login.php instrukcja if sprawdza czy obie te zmienne nie sa puste, i jezeli warunek jest true wykonuje nastepujacy fragment kodu:
If ma wartosc true jednak nie moge wyswietlic $_COOKIE[user_login] :/ I tu jest moje pytanie, dlaczego? Ten post edytował proszek 31.12.2004, 11:52:33 |
|
|
-D4rky- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam ten sam problem, ale chyba nikt nie wie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Naprawdę nikt nie ma pojęcia o co chodzi? :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze klucze tablic zapisuje się w cudzysłowach czyli
A po drugie to jak chcesz sprawdzić czy zmienna jest pusta użyj instrukcji empty()
Nie wiem czy php nie zwróci uwagi na odwołanie do nieistniejącej zmiennej, gdy ciastko nie będzie istniało. Nie wiem, bo nie sprawdzałem tego. EDIT: Chyba trochę niedoczytałem co do sprawdzania czy zmienne są puste... Najlepiej podejrzyj sobie zawartość tej tablicy np. var_dump(). Będziesz wiedział trochę więcej... Ten post edytował Ludvik 31.12.2004, 12:24:16 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałeś $HTTP_COOKIE_VARS? I przede wszystkim zmień wskazania kluczy w tablicy $_COOKIE z np $_COOKIE[user_login] na $_COOKIE["user_login"]
-------------------- |
|
|
-d4rky- |
![]()
|
Goście ![]() |
HTTP_COOKIE_VARS nie zadziała, nawet w kodzie sobie nie mieszaj (też próbowałem)
|
|
|
-D4rky- |
![]()
|
Goście ![]() |
musisz ustawianie cookie dać przed <html>. znalazłem to przekopując internet :]
|
|
|
![]() ![]() |