![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Kod preg_match('/$val/',$ciag,$matches) niestety jak wstawie w preg_match $val której przypisuje to co potrzeba, preg_match nie działa; natomiast jak wpisuje to co potrzeba działa. Kod preg_match('/ahrefs/',$ciag,$matches) Da rade to jakoś ominąć ? Bo w skrajnym przypadku to mogę zrobić ponad 300 warunków if preg_match i zadziała. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No bo przecież w apostrofach zmienne nie są podstawiane
-------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod preg_match($val,$ciag,$matches) preg_match(/$val/,$ciag,$matches) preg_match("/$val/",$ciag,$matches) preg_match("$val",$ciag,$matches) też nie działa. Czy wogóle jest jakaś możliwość, aby w preg_match wstawić zmienną ? Chcę w pętli foreach wywoływać z tablicy $val i sprawdzać przy pomocy preg_match |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$val jest tablicą?
A coś takiego nie działa? -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
działa.
Dzięki. $val jest elementem tablicy wywoływanym kolejno w pętli foreach. a cała impreza potrzebna po to, aby nie zapisywały się w bazie boty internetowe. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:43 |