![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytałem i tu i w googlach i nie wiem jak to dopasować do mojej strony (pewnie łatwo).
mam tak: index.php
.htaccess
link wyżej wiadomo, że przekierowuje z index.php?parent=forum to wyciąłem na /index.php/forum wiem, że nie ma teraz nigdzie linku do pliku gdzie chce sie dostać ale nie wiem teraz w którym miejscu go wstawić żeby i link był ładny i otwierało mi strone forum/forum.php w tym miejscu a adres był strona/forum Proszę o pomoc.. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapomniałeś o czymś.. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Kod RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/?$ index.php?parent=$1
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale to i tak po kliknieciu na link forum nie laduje mi strony tylko przyjazny link sie pojawia...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <li><a href="/~strona/forum/">FORUM</a></li> I wywal wszędzie tą falę bo mało tego że jest zbyteczna to do tego nie jestem pewien czy nie jest znakiem specjalnym w htaccess Elit: musi być slash na końcu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Wazniak96 25.07.2015, 11:54:54 |
|
|
![]()
|
|
tylda musi być bo na localhost bez niej nie działa strona a ze slesem i bez index.php już działa..
jeśli wpisze adres strona/forum - bez slasha to wyswietla mi sie adres: /forum/?parent=$parent EDIT: wyswietla: strona/forum/?parent=forum i czy po wpisaniu strona/index.php?parent=forum nie powinno przekierowac odrazu na strona/forum ? Ten post edytował djtomaszq 25.07.2015, 12:15:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:55 |