![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym zapytać się czy mój sposób zapisywania wartości konkretnych znaczników HTML/CSS generowanych przez polecenie ECHO jest dostatecznie poprawny. Np jeżeli chce aby div któremu chce przypisać numer id o nazwie przyklad się wyświetlił gdy użytkownik coś tam zrobi wraz znacznikiem span to piszę coś takiego
<?php [...] echo "<div id=przyklad > <span style=color:red;font-size:25px; > blabla </span> </div> [...] ?> Wiem że jest jakiś inny sposób zapisywania wartosci znaczników html/css, polegający na jakiejś kombinacji ukośników i cudzysłowiów ale kiedyś w jednym z tutoriali gościu tak robił i przełołem tę technikę od niego ![]() Ten post edytował blackstone 23.07.2015, 17:12:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 3 Dołączył: 23.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Można to zapisać na różne sposoby: Ja preferuje ten ostatni sposób. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 22 Dołączył: 10.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej użyć systemu szablonów, np Twig i mieć spokój i przejrzystość.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:34 |