![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie jestem nowy na forum, więc proszę owybaczenie jeśli coś skrobnę nie tak!
Chcę na stronie zrobić listę rozwijalna połaczoną z bazą danych, która po wybraniu miasta z listy wyświetli jego dane geograficzne. Mój problem polega na tym, że po kliknięciu na wybrane miasto nic się nie dzieje. Czytałem manuale m. innymi na www.w3schools.com/, stackoverflow.com/questions i tym podobnych portalach, ale nie znalazłem rozwiązania. Próbowałem z GET i POST, ale dalej w momencie kliknięcia pokazuje musisz wybrać miasto. Z góry dziękuje za pomoc! P.S. sprawa jest pewnie banalnie prosta, ale ja spędziłem nad znalezieniem rozwiązania 2 dni.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 17 Dołączył: 20.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a że tak zapytam, gdzie tu masz jakiegos submita?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o to, żeby uniknąć klikania w przycisk. W momencie wyboru miasta z listy chciałbym, żeby strona się przeładowała. Wiem, że html i php nie są dynamiczne i należałoby stworzyc jakiś skrypt w js a tu jestem zielony. Przeczytałem kilka postów o czymś takim, ale to w chwili obecnej jest dla mnie wyższy poziom,
napewno można zrobić to poprzez onchange, tylko jak napisać funkcje w js? Kod <select name="miasta" onchange="jakaś funkcja()" > |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 01:57 |