|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Mam problem z czujką wykrywającą duplikaty. Dane są zawężane do rekordów o określonej dacie,np: data 2015-07-20 istnieją rekordy: 1 A B C 2 D E F 3 G H I gdzie liczby to id_tssk. $id_tssk to id edytowanego rekordu. Gdy chcę edytować 1 rekord i zamienić powiedzmy C na F to odpowiedni warunek if powinien to wychwycić (F istnieje w 2 rekordzie) a tu żaden z warunków nie reaguje i przechodzi do działania 6. Co robię nie tak?
Mam wrażenie, jakby nie działała pętla while Zapytanie jest OK,bo testowałem 'echem' Poprawcie mnie,jeśli się mylę, przebieg tego kodu to: Zapytanie mysql-jest rekord-warunek1-false-warunek2-false-warunek3-false-warunek4-false i tu pętla i kolejne zapytanie. Jeśli któryś z warunków od 1 do 4 true to odpowiednie działanie. Jeśli pętla się zakończy (koniec rekordow), to wtedy przejście do warunku 5. Ten post edytował rafik73 21.07.2015, 20:38:20 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%)
|
To co napisałeś jest poprawne ale nie możemy ci pomóc znając "(...) warunek X, działanie X". Daj prawdziwy kod, najlepiej z przykładowymi danymi wejściowymi (data, id_tssk)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
Formularz wyświetla 3 rekordy |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%)
|
Zmień mysql_fetch_array() na mysql_fetch_assoc()
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
@CuteOne to nie ma znaczenia... zajrzyj do manuala
@rafik niestety strasznie namotales w tym kodzie 1) Samo wywolanie header nie powoduje zakonczenia dzialania kodu. Tak ze ten Twoj kod moze na dobrą sprawę wygenerować 100 header za jednym zamachem. Jesli chcesz by header konczyl sprawe to musisz wykonac EXIT. 2) Sprawdz w ogole jakie sa DOKLADNIE wartosci ktore sprawdzasz w warunkach a bedziesz wiedzial czemu ci do jednego warunku wchodzi a do innego nie. To są naprawde proste sprawy 3) Tu masz całą masę przydatnych wskazowek ktore masz zrobic Temat: Jak poprawnie zada pytanie 4) `id_tssk`<>'$id_tssk' Jak rozumiem id to liczba wiec tak ma byc `id_tssk`<>$id_tssk Odrozniaj teksty od liczby |
|
|
|
|
|
|
|
nospor jak zwykle niezawodny (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Dzięki serdeczne. Powiem ci, że zajmuję się programowaniem (w moim przypadku to brzmi dumnie (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif) ) z zamiłowania i z doskoku, na miarę potrzeb przy chronicznym braku czasu. Ale mam parcie i to lubię i nic na to nie poradzę. Stąd te luki w podstawach. Z góry przepraszam za amatorszczyznę, cały czas się uczę i obiecuję poprawę. (IMG:style_emoticons/default/php.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 10:44 |