![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2015 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
męcze się i męcze z tym. poniżej na początek przedstawię skrypt:
Jak zrobić aby zmienne były pobierane i wyświetlane w inputach tylko w wierszu którym następuje zmiana ? Wierszy mam kilka, i teraz jak to rozwiązać ? Po id tabeli ? Jak zmienić kod w JS żeby to działało ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie podałeś html'a swojej tabeli. Następnym razem wrzuć kod JS i HTML tutaj
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2015 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za naprowadzenie, ale nie mogę sobie z tym poradzić
![]() https://jsfiddle.net/rzpmz4qs/10/ Co jest źle ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod var watchPrice = function(el){ var $ile = $(el).find('[name="ilosc"]'), $cena_n = $(el).find('[name="cena_netto"]'), $wartosc_n = $(el).find('[name="wartosc_netto"]'), changeVal = function(){ var wartosc_netto = $cena_n.val() * $ile.val(); $wartosc_n.val(wartosc_netto); }; $.each([$ile, $cena_n], function(){ $(this).change(changeVal)}); } $('table .dane').each(function(){watchPrice(this)}); dla każdego TR (z danymi) w tabeli dodaj klase "dane" ... no i pododawaj swoje formatowanie liczb przy wyliczaniu wartości Dzięki za naprowadzenie, ale nie mogę sobie z tym poradzić ![]() https://jsfiddle.net/rzpmz4qs/10/ Co jest źle ? zwróć uwagę, że ID powinni być unikalny w CAŁYM dokumencie -------------------- Polecam MyDevil hosting idealny dla deweloperów
|
|
|
![]()
|
|
Serdeczne dzięki,
a jak do tego zastosować parseFloat ? albo jakiś podobny sposób ? toFixed(2) ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:43 |