![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
mam problem z wysyłaniem plików, a właściwie z ich obsługą w php. formularz wygląda nastepująco:
<form enctype="multipart/form-data" method="GET" action="upload_single.php"> Obrazek 1:<input type="file" name="thefile"></br> <input type="Submit" name="submit" value="wyslij"> problem w tym, że php tworzy tylko jedna zmienną globalną $thefile, a powinien tworzyć 4 zmienne, między innymi $thefile_name. oczywiście moge zapisać plik pod nazwą, którą sam wklepię, ale fakt, że nie tworzy się zmienna $thefile_type bardzo utrudnia mi zycie. Czy ktos wie dlaczego php nie tworzy 4 zmiennych, tylko jedną? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dlaczego mają byś 4 zmienne, przeciez wysyłasz jedno pole z formularza więc będzie jedna zmienna.
Wiesz w ogóle co to jest $_FILES ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy to wystarcza :?: Ten post edytował cim 29.12.2004, 23:31:54 -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polom file dajes nazwe np. name='sentFiles[]' i po wyslaniu formularza dostaniesz tabllice z wyslanymi plikami.
Co do grafiki - po wyslaniu sprawdzasz rozszerzenie - jesli zle to przechodzisz do obslugi nast. pliku Pzdr -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli nazwa pliku w formurlarzu zaiwera naiwary kwadratowe to dostanie tablice po wyslaniu - robisz 10 pol z taka nazwa - to dostaniesz 10 rekordkow w tej tablicy po wyslaniu pliku
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Możecie dać jakiś przykład?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
mi te odpowiedzi wystarczą, po prostu w książce z której korzystałem zakładano, że zmienne globalne są włączone, a ja zamiast w $_FILES szukałem nieudolnie w $_POST
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:47 |