![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem kod :
I jak zrobić by obok każdej wyswietlonej pozycji pojawił się jej ID ? Prosze o szybką pomoc -------------------- Notatnik rządzi!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Halinów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem jasnowidzem i nie znam konstrukcji tabeli ale pewnie w tabeli pole ID ma nazwę id. Wydaje mi się że to powinno rozwiązać problem -------------------- Jam dzieło wielkiej, sprawiedliwej ręki.
Wzniosła mnie z gruntu Potęga wczechwłodna, Mądrość najwyższa, Miłość pierwotna; Starsze ode mnie twory nie istnieją, |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Trzymaj ID w bazie, wtedy wyświetlasz tak jak pozostałe części rekordu.
2.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli id jest w bazie i jest autoamtycznie inkrementowane to jak jakis wpis zostanie skasowany to jego id przepada bez powrotnie (chyba), wiec motyw z $i++ chyba nie bedzie dobry.... czy moze sie myle?
-------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie chodzi mi o ID wiersza !
Kazdy wiersz ma swoje ID ! I prosze jeszcze raz o pomoc -------------------- Notatnik rządzi!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jezeli wiersze maja byc numerowane od 1 do ilestam po kolei to pomysl mike_mecha jest dobry
-------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie masz to ID ?!
W bazie? Jak w bazie to wyświetl tak jak inne rzeczy. Jak wyswietlasz nazwę albo link? Tak samo wyświetl ID. A jeżeli się myle to podaj organizacje tabeli. |
|
|
![]()
|
|
Cytat(mike_mech @ 2004-12-29 22:13:50) A gdzie masz to ID ?! W bazie? Jak w bazie to wyświetl tak jak inne rzeczy. Jak wyswietlasz nazwę albo link? Tak samo wyświetl ID. A jeżeli się myle to podaj organizacje tabeli. Nie chodzi mi o numer wiersza przypisanego przezemnie tylk o ID wiersza kazdy wiersz ma swoje ID i kiedys je odczytywalem lecz teraz juz nie pamietam rozumiecie? -------------------- Notatnik rządzi!
|
|
|
![]()
|
|
Cytat A gdzie masz to ID ?! masz albo w bazie id np: kolumny id, tytul , rezyseria .... albo masz gdzies nie wiem gdzie. Jak masz w bazie to:
WAZNE ![]() Ten post edytował cornholio666 29.12.2004, 21:25:38 -------------------- I need TP for my bunghole!!!
|
|
![]()
|
|
My sie chyba nie rozumiemy ;-)
ID to przeważnie klucz tabeli o własciwościach primary_key i auto_increment. I o takim ID chyba mowisz. Więc jeżeli masz to pole w tabeli to po problemie, możesz je wybrać z bazy razem z innymi danymi o rekordzie i po prostu wyświetlic tak jak inne informacje o rekordzie. Napisz po prostu co dla ciebie znaczy ID. Bo na razie to .... .... jasnowidzów nie ma. |
|
|
![]()
|
|
Cytat(mike_mech @ 2004-12-29 22:24:51) My sie chyba nie rozumiemy ;-) ID to przeważnie klucz tabeli o własciwościach primary_key i auto_increment. I o takim ID chyba mowisz. Więc jeżeli masz to pole w tabeli to po problemie, możesz je wybrać z bazy razem z innymi danymi o rekordzie i po prostu wyświetlic tak jak inne informacje o rekordzie. Napisz po prostu co dla ciebie znaczy ID. Bo na razie to .... .... jasnowidzów nie ma. Nie mam tego pola w tabeli , jak je dodać ? przepraszam ze wprowadziłem innych w błąd. -------------------- Notatnik rządzi!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(crashu @ 2004-12-29 23:42:48)
chyba tak powinno być. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:29 |