![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2011 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
podpiąłem do mojej stronki taki plugin http://www.jqueryscript.net/animati...th-M...crollSpeed.html . Wszystko fajnie działa, tylko gdy mam obrazek i kliknę na niego to się pojawia div, który jest wyżej i normalnie blokuje przewijanie strony i on jest przewiajany, nie naruszając tego co jest pod spodem. Gdy użyje skryptu, div nie jest prewijany tylko strona pod nim, jak zablokować działanie pluginu na czas wyświetlania diva? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciało funkcji obsługującej kółko myszy/gładzik obejmij warunkiem jak poniżej.
Kod $window.on('mousewheel DOMMouseScroll', function(e) { if(!$(e.target).is('#test2,#test')){ scroll = true; if (e.originalEvent.wheelDeltaY < 0 || e.originalEvent.detail > 0) top = (top + viewport) >= $document.height() ? top : top += step; if (e.originalEvent.wheelDeltaY > 0 || e.originalEvent.detail < 0) top = top <= 0 ? 0 : top -= step; $body.stop().animate({ scrollTop: top }, speed, 'default', function() { scroll = false; }); return false; } }).on('scroll', function() { Tu jest zawarty selektor na dwa id elementów: test i test2, Ty ustaw u siebie odpowiedni, inny selektor (np. id tego problematycznego diva). -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:34 |