![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pytanie, załóżmy że wysyłam do serwera POST'a: Kod POST /config/cfg.htm HTTP/1.1 W danych metody posiadam: Kod a=1&b=2&c=3&d=4&e=5 Pytanie do was moi drodzy, czy istnieje możliwość, aby zaktualizować tylko zmienną np. d oraz e , natomiast reszte zostawić taka jak była wcześniej ? Będę wdzięczny za wszelkie rady, dodam, że problem musi zostać rozwiązany po stronie klienta. ps. z góry przepraszam, jeżeli zły dział. Ten post edytował madpl 9.07.2015, 09:17:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
po stronie klienta czyli co masz na mysli? Przegladarke?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie koniecznie przeglądarke, mam kontrole nad całą metodą POST, mogę ją budować dowolnie jak tylko będzie to potrzebne.
Dostęp mam z kodu ( cpp ). Dzięki za odpowiedzi! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No to skoro masz dostep do POST to jaki problem zmienic?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi, może wytłumacze jeszcze raz.
Chodzi mi o to, aby w metodzie POST można było aktualizować tylko wybrane zmienne( np. te które tylko były zmodyfikowane ), a nie całą konfiguracje, przykład: Zamiast: Kod a=1&b=2&c=3&d=4&e=5 to: Kod d=4&e=5 Póki co, efekt jest taki, żę aktualizowane są te 2 zmienne, reszta jest jakby restartowana, natomiast ja chce, aby zmienne, które nie zostały wypisane w metodzie, były nie zmienione( nadal posiadały aktualną konfigurację) Dzięki za odpowiedzi! Ten post edytował madpl 9.07.2015, 09:36:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to @nospor mawia
"Piłeś? Nie postuj". Wysyłasz POST na jakiś serwer i chcesz aby na tym serwerze zmieniały się tylko te zmienne które wyślesz? No to musisz zmodyfikować serwer do takiego zachowania. |
|
|
![]()
|
|
No i tyle wystarczy
![]() |
|
|
![]()
|
|
@Pyton jestes genialny
![]() ![]() @madpl pod postem jest guzik POMOGL. Uzywaj go od czasu do czasu a juz szczegolnie gdy problem rozwiązany... Uzylem go za Ciebie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 12:58 |