![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może mi ktoś wyjaśnić czy Curl powiązany jest jakoś z biblioteką HTML Simple Dom parser? tj. czy jedno jest wymagane do drugiego czy po prostu używam jednego lub drugiego? NA SO widziałem, że czasami jest to łączone czasami nie.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za pomocą CURL pobierasz źródło strony w postaci tekstu, zazwyczaj jest to kod html. Następnie żeby "wydobyć" dane z tej strony możesz użyć HTML Simple Dom. Są to dwie różne rzeczy, całkowicie od siebie niezależne.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, ale przecież do konstruktora oboektu biblioteki parsera podaje URL strony i sobie parsuje wymagane dane? więc do czego mi w tym wypadku curl jest?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Curl ma możliwość np zdefioniowana dodatkowych nagłówków, metody pobierania natomiast simple html korzysta z file_get_contents który w zależności od konfiguracji serwera może nie zezwalać na połączenia z zewnętrznymi serwerami.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Czyli generalnie jak nie Simple HTML to Curl zamiennie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie jak strona wymaga np. logowania, żeby dostać się do danych to wtedy używasz cURL'a, aby pobrać kod html, z którym chcesz coś tam zrobić.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli generalnie jak nie Simple HTML to Curl zamiennie? Nie, CURL służy do pobierania danych, Simple HTML to wrapper na klasy XML który jako bonus pobiera dane . -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Boshi weź poczytaj co to jest CURL a nie zadajesz debilne pytania
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat("viking") Simple HTML to wrapper na klasy XML Gorzej. To jest po prostu śliczny wrapper na regexy… -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:36 |