![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yo,
czy mieliście doświadczenia z łączeniem java i php ale na zasadzie połączenia pomiędzy już działającymi aplikacjami ? Myślałem nad aplikacją w php która pobiera bierząco wyświetlone dane z serwisu który działa na javie. pozdro!. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2003 Skąd: Sucha Beskidzka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php moze wywolywac obiekty JAVA, ale z mojego doswiadczenia to dziala stabilnie tylko jako CGI (znaczy sye php).
Nie zabradzo rozumiem o co ci chodzi? -------------------- Lukasz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na serwerze z serwisem w Javie stwórz usługę sieciową Web Services i obsłuż ją na stronie php np przy użyciu NuSOAP. Zawsze jakieś wyjście
![]() -------------------- Ez Partner :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorry za brak klarowności, o 7 rano ciężko pozbierać myśli.
Dzięki za odpowiedzi... dokładnie chodzi o to że mam dostęp do aplikacji działającej na platformie java, ale jest to dostęp z poziomu użytkownika, nie administratora. W moim zamyśle jest to, żeby stworzyć w php "pasożyta", który uruchomiony w jednym oknie będzie czytał z drugiego okna przeglądarki żywicielki javy ![]() ok, zagłębiam się w google i czekam na sugestie pzdro. edit: David, trafiłem właśnie na Twój opis na webinside.pl, jest coś o przesyłaniu danych pomiędzy oknami w java script, czy wiesz może jak ma się to w java i php (ewentualnie java -java) Ten post edytował ennics 29.12.2004, 15:39:55 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat o 7 rano Cytat Post: 2004-12-29 09:49:37 ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
tak, dzięki bella donna za odpowiedź ale to pan Pytel pisał o za dziesięć dziesiąta
![]() widzę że o 14:39:32 klarowność myśli bywa równie mętna pozdr.! Ten post edytował ennics 29.12.2004, 15:47:50 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:07 |