![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam na mojej stronie dwa pliki: index.php i settings.php;
Na stronie index.php znajduje sie div do ktorego laduję zawartość strony settings.php za pomocą ajax'a. Strona sie dobrze laduje do diva, lecz wszystkie skrypty JS na tej stronie nie dzialaja poprawnie. Gdy wchodze normalnie do pliku settings.php wszystkie skrypty dzialają, lecz gdy laduję ją do diva, zaden skrypt JS nie dziala. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jQuery radzi sobie z tym tak, że skrypty przepuszcza przez eval (czyli marnie sobie radzi
![]() Co to są za skrypty? Nie da się ich po prostu przerzucić do callbacku żądania ajaksowego? -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Są to skrypty JQuery UI, na przyklad takie:
jak wejde na strone settings.php (na ktorej wlasnie sa te skrypty) to wszystko dziala poprawnie, lecz skrypty nie dzialaja gdy laduję ja do diva za pomoca ajax'a w taki sposob:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Skoro uzywasz jQuery to i do ajaxa i innych przypisan uzywaj jQuery a wszystko bedzie dzialac.
.innerHTML nie interpretuje kodu js - zagadka rozwiązana zamiast: obj.innerHTML= object.responseText; daj: jQuery(obj).html(object.responseText); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Uzylem tego
jQuery(obj).html(object.responseText); zamiast obj.innerHTML= object.responseText; i strona przestala dzialac... Gdy probuje wejsc na strone login.php(na niej znajduje sie ten skrypt ladujacy strone settings.php do diva) przez sekunde cala zawartosc ztrony jest wyswietlana, lecz pozniej wszystko znika,a w konsoli chrom'a wyswietla sie tylko takie cos:
a strona sie ciagle laduje i nic to nie daje A gdy wejde na strone settings.php wszystko dziala poprawnie. Ten post edytował michalcpp 7.07.2015, 11:49:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
POkaz jak DOKLADNIE wyglada plik settings.php oraz login.php
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz użyć zamiast całego tego ajaksa jego odpowiednika w jQuery ALBO przerzucić wywołania tych funkcji do object.onreadystatechange (proponuję rozwiązanie #1)
Co do problemu z login.php - wygląda jak jakiś skrzaczony skrypt reklam… Ten post edytował Comandeer 7.07.2015, 11:52:03 -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
@tzm tak byłoby prosto, gdyby nie to, że jQuery UI nie bardzo z tym działa
![]() Inna rzecz, że pokazany tutaj skrypt z $.fn.mouseover faktycznie bez problemu zadziała z event delegation (bo nie jest to jQuery UI, jak głosi reszta postu). -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:17 |