![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Przerabiam pewien system newsletter na własne potrzeby i spotkałem się z problemem, a miaonowicie: 1. Chcę, aby dynamicznie było można zmieniać wartość rekordu w bazie danych tzn. - klikam sobie w liście przycisk "T" i automatycznie zmienia mi jego wartość na "N", gdy będzie "N" to zmieni na "T" - w skrypcie jaki przerabiam była właśnie taka możliwość (wykorzystałem ją do statusów: Nie aktywny - F, Aktywny - A, Rezygnacja - R) - wszystko działa podczas subskrybcji dodawana jest wartość do bazy danych (wartość domyślna - T), jednak gdy przerabiam skrypt to nie chce mnie wypuścić do zmieniania tej wartości Pozwolę sobie dodać kawałki kodu za to odpowiedzialne i to co sam napisałem, a nie działa ![]()
Powyższy kod nie działa - dla zmiany statusów (F/A/R), ale jeśli usunę else if to wtedy zmiana statusów będzie działała. - próbowałem na różne sposoby to rozwikłać i nie dawało rady - jak próbowałem wypluć alertem w .js wartość zmiennej $status1 - było napisane "undefined" -> próbowałem zaś ją na sztywno osadzić w powyższym kodzie, nadal wywalało komunikat "undefined"
Macie jakiś pomysł? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko, że sama zmiana F->A, A->R, R->F działa, gdy dodaję status_updated1 to mi przestają działać te 2 skrypty do zmiany
![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 11 Dołączył: 18.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałeś bez użycia ajaxa zapisać? ewentualnie wyświetlić zwrotkę w ajaxie?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:01 |