![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Testuję sobie pakiet: https://github.com/PUGX/PUGXAutoCompleterBu...es/doc/index.md I zrobiłem wszystko według instrukcji ale niestety dostaję błąd Cytat Error: Call to a member function getId() on a non-object Oto pliki: CompanyController:
BrandDevice:
BrandDeviceRepository:
DefaultController
-- Jeśli zmienię typ pola city na "text" i usunę "class" to wtedy autouzupełnianie działa dobrze. Niestety gdy chcę przypisać klasę to otrzymuje w/w błąd. Proszę o jakieś rady bo jestem ciekaw o co może chodzić... Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 30 Dołączył: 22.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A bawiłeś się: https://github.com/genemu/GenemuFormBundle ?
Bo tutaj również mam problem... Kontroler:
i dostaję taki błąd: ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Komunikat błędu jest niezwykle oczywisty. W którymś miejscu (masz podane przy komunikacie błędu) odwołujesz się do zmiennej jakby była obiektem, a ta nim nie jest (zapewne jest NULL-em). Zapewne, któraś z metod mająca zwrócić obiekt tego nie robi. Możesz podpiąć sobie debugger, możesz to zwykłym var_dumpem() sprawdzić.
2. Wklejaj tylko kawałki kodu mające jakiś związek z problemem i postaraj się ograniczyć jego ilość do niezbędnego minimum ukazującego problem: http://sscce.org/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 30 Dołączył: 22.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawde mówiąc kiedyś sprawdzałem kilka bundli z forami jednak nie przypadły mi do gustu i docelowo zawsze kończyułem na własnych tabelkach i ckeditorze, a jak ckeditor połączysz z uplodowaniem plików z sonaty to już masz wsyztko
![]() Nie wiem czy do tego doszło ale forum phpBB miał powstac jako bundle do symfony, tylko nie wiem czy to umarlo czy czekaja na php7 i symfony3 :] |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje za odpowiedzi.
Mimo wszystko nie udało mi się ogarnąć tych bundli... w takim razie zrobię sobie to sam i od razu pytanie. Mam sobie Entity np. PRODUCT i w nim: ID,ID_CAT, NAME I CATEGORY: ID, NAME --- Jak teraz dodając produkt jak sprawdzić czy wpisany nr. kategorii (niech będzie pole "textowe" dla utrudnienia) jest prawidłowy czyli istnieje taka wartośc rzeczywiście w bazie "CATEGORY". Wiem, że tak działa pole typu entity ale chcę sam dodać sobie ajaxa do pola tekstowe i zaciągać dynamicznie wartości, a nie wszystko naraz jak to robi typ: entity. Proszę o pomoc jak takie rzeczy rozwiązywać... Pozdrawiam Ten post edytował aras785 3.07.2015, 07:53:16 |
|
|
![]()
|
|
Pole tekstowe nie przypiszesz, ponieważ klasa entity będzie żadać obiektu, jak nie możesz wyfiltrować wyboru na sztywno to zostaje Ci wyszukanie (zrobniebie selekta) na bazie i przypisanie zwróconego obiektu do tworzonego zapytania
|
|
|
![]()
|
|
Cytat ...jak nie możesz wyfiltrować wyboru na sztywno to zostaje Ci wyszukanie (zrobniebie selekta) na bazie i przypisanie zwróconego obiektu do tworzonego zapytania. Najprostszy przykład? Wiem, że truję du** ale próbuję to ogarnąć ![]() Dziękuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 144 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak teraz dodając produkt jak sprawdzić czy wpisany nr. kategorii (niech będzie pole "textowe" dla utrudnienia) jest prawidłowy czyli istnieje taka wartośc rzeczywiście w bazie "CATEGORY". Wiem, że tak działa pole typu entity ale chcę sam dodać sobie ajaxa do pola tekstowe i zaciągać dynamicznie wartości, a nie wszystko naraz jak to robi typ: entity. Data transformer - http://symfony.com/doc/current/cookbook/fo...ansformers.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 14:21 |