![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Z racji tego, że uczę się kodować w dreamweaverze zakodowałam szablon allegro i chciałabym spytać Was o poprawność tego kodu oraz czym mogę zastąpić "position: absolute", bo allegro nie przyjmuje, a nie chce mi się trzymać wszystko we wrapperze.
Ten post edytował tosia 30.06.2015, 02:52:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z racji tego, że uczę się kodować w dreamweaverze zakodowałam szablon allegro i chciałabym spytać Was o poprawność tego kodu oraz czym mogę zastąpić "position: absolute", bo allegro nie przyjmuje, a nie chce mi się trzymać wszystko we wrapperze. możesz zastąpić np. position: relative ![]() -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat możesz zastąpić np. position: relative smile.gif W czym masz problem, nie chce Ci się "trzymać wszystkiego we wrapperze", a my mamy chcieć znaleźć rozwiązanie problemu? Przepraszam godzina zrobiła swoje ![]() Może rozwinę. Chodzi o to, że elementy zawarte we wrapperze się rozjeżdżają i nie trzyma to się kupy bez position absolute. Np: główne pole tekstowe ("main"), podczas uzupełniania rozciąga się w dół , a stopka jest nieruchomo i nie rozchodzi się w dół. Moje pytania jak można temu zaradzić w inny sposób i czy kod jest poprawny, bo jak już pisałam raczkuje na razie w tym temacie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
https://jsfiddle.net/3e3hL5zd/
edit: dodałbym dodatkowego diva, oplatającego #leftmenu i #main (stworzysz w ten sposób wiersz, w którym znajdują się "krotki") np. Ten post edytował CuteOne 30.06.2015, 18:43:35 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki CuteOne , ale poradziłam sobie chyba krótszym sposobem, być może się komuś przyda. Podkreślam, że to szablon "ukochanego" Allegro.
Na "wrappera": position: relative width: 1200 high: auto overflow: hidden Ten post edytował tosia 30.06.2015, 22:40:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 03:28 |