![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, na wstępie chciałem się z wami przywitać i powiedzieć że nie znam się na programowaniu w PHP i szukam u was pomocy w rozwiązaniu mojego problemu.
Chciałem przetłumaczyć plik który generuje sygnaturki na forum, oryginalnie plik był w języku ang. lecz ja na własne potrzeby chciałem go przetłumaczyć na język Polski lecz szybko się okazało że po dodaniu polskich znaków w sygnaturze są tzw. "krzaki" i niemam pojęcia jak temu problemowi zaradzić. Czcionka która jest użyta do generowania posiada Polskie znaki więc to nie tu problem leży. Poniżej przedstawiam wam cały plik PHP: Jako że na wklejenie całego pliku PHP nie pozwoliło mi forum wrzuciłem go na wklej.to http://wklej.to/OHhr8 Z góry dziękuję za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 18 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Upewnij się że w edytorze tekstu masz kodowanie UTF-8 (Notepad++: Format > Konwertuj na UTF-8 bez BOM)
2. Upewnij się że font /sig/font/Segoe_UI.ttf ma polskie znaki - spróbuj z np. systemowym Arial (podgraj do tego katalogu "Arial.ttf" i podmień nazwę fonta w kodzie. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:46 |