![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie w jaki sposob zaimplementować w bazie taką oto sytuacje: chce aby w tabeli TRANSAKCJA istaniala mozliwość wyboru kilku produktów oraz dowolnej jej ilosci. Tabela ta jest powiązana z tabelą PRODUKT na podstawie klucza obcego odwołującego się do tej tabeli w tabeli TRANSAKCJA? Narazie wyglada to tak ze mam tabele TRANSAKCJA z idproduktu, idfaktury oraz wartością transakcji ale takie rozwiązanie umożliwia jedynie dodanie do jednej transakcji tylko jednego produktu a chce miec mozliwosc dodawania kilku produktow do jednej transakcji bede wdzięczny za pomoc pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast edytować, skasowałem posta
![]() 1. Czy jedna faktura, może zawierać wiele transakcji? 2. Czy na jednej fakturze, możliwe jest wyświetlenie > 1 tego samego produktu? 3. Pokaż strukturę swojej bazy (lub chociaż połączeń związanych z transakcją, fakturą) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:21 |