![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuje sprawdzić, czy dana komórka bazy danych MySQL posiada duplikaty. Szukałem na różnych blogach, ale nie ma żadnego dobrego sposobu dla bayz MySQl w pewnych przypadkach MySQl odrzuca zapytania. Nie wiem czy moge tutaj umieścic linki do artykułów, które znalazłem. Czy tkoś ma jakiś pomysł? Potrzebuje w sumie informacje, że tak, są duplikaty wtedy blokuje użytkownikowi daną akcje. Znalazłem np coś takiego:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 10 Dołączył: 17.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poniżesz zapytanie pokazuje duplikaty tabeli.
Nie do końca rozumiem z czym chcesz porównywać tabele. Czy chcesz sprawdzić czy dla danych parametrówi 'name, surname, phone, email' masz w bazie duplikaty, czy może posiadasz id rekordu i sprawdzasz czy jest dla niego duplikat? Ten post edytował DarkAbso 25.06.2015, 14:27:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poniżesz zapytanie pokazuje duplikaty tabeli.
Nie do końca rozumiem z czym chcesz porównywać tabele. Czy chcesz sprawdzić czy dla danych parametrówi 'name, surname, phone, email' masz w bazie duplikaty, czy może posiadasz id rekordu i sprawdzasz czy jest dla niego duplikat? taki podałem przykłąd akurat, który znalazłem, ale potrzebuje w danym momencie sprawdzic tylko jedną komórke bazy np "name". Sprawdze przykład, który podałeś. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 22:17 |