![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Czy modyfikacja pliku Bootstrap.css jest wskazana czy zakazana? W jaki sposób przeprowadzacie zmiany? Przykład oryginalnego kawałka kodu:
chcę zmienić kolor tekstu na biały. 1. Tworzycie osobny plik CSS i przeciążacie plik Bootstrap.css? 2. Kopiujecie oryginalny kawałek kodu i wprowadzacie zmiany po czym zmieniacie nazwę klasy? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej jestem wierny ideologii BEM i wszystkie tego typu modyfikacje wprowadzam na zasadzie klasy-modyfikatora - oczywiście w osobnym pliku CSS.
Jednak zacznijmy od tego, że Bootstrap to przede wszystkim LESS i warto bawić się jego LESS-owymi źródłami a nie wyplutym CSS ![]() -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chcę az tak bardzo zagłębiać się w Twoją wypowiedź - póki co.
Czyli kopia kodu z bootstrap.css do osobnego pliku style.css z własną modyfikacją - działa poprawnie. Dzięki za odpowiedź |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, nie kopia. Nadpisujesz tylko to co potrzeba.
|
|
|
![]()
|
|
Tak, dokładnie o to mi chodziło, faktycznie mało precyzyjne wyraziłem się w poprzednim poście.
Ten post edytował kosmos 23.06.2015, 21:13:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w bootstrap dokładnie o to właśnie chodzi, podobnie w innych tego typu, to jest tylko baza zakodowana i przetestowana
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:21 |