![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym zamieścić film z YT za pomocą standardowego kodu umieszczania filmów wg bootstrap. Standardowo kod ten wygląda tak: Filozofii w tym nie ma żadnej... Ale filmik jest taki maciupki, że ledwo co tam widać. Standardowo YT w generowanym linku dodaje na sztywno do iframe 2 parametry, width i height. Jednak jeśli okienko z filmem ma być responsywne to takie rozwiązanie odpada. Klasy z tego kodu w bootstrap css wyglądają tak:
Jednak nie wiem czemu okienko z filmem nie rozciąga się do 100%. Próbowałem kilku rozwiązań w CSS ale niestety nic nie udało mi się zrobić. Jeśli ktoś z Was może mi coś doradzić to byłbym dźwięczny, pozdrawiam, Ł. Ten post edytował lukash82 22.06.2015, 11:40:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co widzę, to faktycznie bootstrap sobie nie radzi z youtube. Najłatwiej dać bezpośrednio na iframe klasę kolumny, np. col-md-12, ewentualnie sam ustal szerokość 100% i po problemie.
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja używałem czegoś takiego żeby mi się wyświetlał. Nie jest to BS ale działa:
http://jsfiddle.net/328wy556/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
col-md-12 niestety nie działa. Ale dodałem w css:
Szerokość jest na 100%, wysokość na sztywno 350px co mi się średnio podoba. Szczególnie przy mniejszych ekranach. Ale dodałem modyfikacje w @media i jako tako wygląda. Może jak zwykle przez przypadek wpadnę gdzieś na jakieś lepsze rozwiązanie. Póki co musi być tak. Dzięki za zainteresowanie, pozdrawiam, Ł. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam wrażenie że ostatnio moje posty są transparentne.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobiłem Ci działającego fiddla, embed-responsive działa dobrze od wersji 3.2:
http://jsfiddle.net/asg9wpr0/ -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Witam,
Daimos, Twoje rozwiązanie jest jak najbardziej poprawne. I praktycznie identyczne z moim, bo wielkiej filozofii w tym nie ma. Mam na innej stronie wykorzystane identyczne rozwiązanie gdzie film rozciąga się na 100% bez problemu. I zachodziłem w głowę, dlaczego tam działa, a tu nie. Mimo, że kod jest identyczny... Zwróciłeś jednak uwagę, że embed-responsive działa poprawnie od BS 3.2. A tak się składa, że na tej jednej jedynej stronie byłem zmuszony wrócić do wersji BS 3.1. I tu jest właśnie pies pogrzebany... Człowiek szuka rozwiązania wszędzie na około, a jak zawsze okazuje się, że jest zupełnie w innym miejscu... Dzięki za naprowadzenie na błąd ![]() Pyton_000. Twoje rozwiązanie, mimo że spoza BS, było niemal identyczne z rozwiązaniem jakie miałem. Ale jak widać, błąd tkwił w zupełnie innym miejscu. Dzięki jednak też za poświęcony czas. Pozdrawiam, Ł. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:07 |