![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ma problem mam oto takie zapytanie
Teoria jest taka ze w bazie Powinno wyszukać czy jest w jednej linii to sa sama wartość która jest w zmiennych. Są 3 zmienne $Nick $Wartosc i $Potwierdzenie Tak samo nazywają się kolumny w bazie danych. W Bazie są również 2 inne kolumny jeśli to ma znaczenie. W momencie gdy user poda nick wartość i potwierdzenie powinno nie wywołać zapisu do zmiennej kontrola liczby w. W zmiennej kontrola wcześniej jest 1. Więc ogółem zapytanie mysql_query ma wykonać się dla podanych danych i zostawiając zmienną kontrola nienaruszoną. A w momencie gdy user poda niepoprawne dane ma wywalić Kontrola=2. Niby wszystko wygląda ok ale coś nie działa bo zawsze zmienia mi kontrole na 2. Wie ktoś co może być nie tak ? Połączenie z bazą inne rzeczy pewniak że działa |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Skoro dochodzi ci do DIE, znaczy ze zapytanie sie nie wykonalo poprawnie... wyswietl wiec blad zapytania a nie nic nie mowiące 2...
$Sprawdzenie = mysql_query ($Dane) or die(mysql_error()); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kontrola = 2 jest potrzebna mi do wykonania procedury w przypadku gdy nie znajdzie wszystkich zmiennych w bazie w jednej linii.
Tak to naprawiłem. Wcześniej nie wykonywało się ani to ani to nie wiadomo dlaczego możliwe że dlatego że nie wybrałem konkretnych kolumn. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 10:41 |