![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Stworzyłem Viewsa składającego się z podstrony (jako podstrony z wynikami) oraz blok (który będzie odpowiadał za formularz wyszukiwania umieszczony w nagłówku). Niestety nie wiem w jaki sposób: a) z bloku: stworzyć formularz - w tej chwili zwraca mi od razu listę nodów a chciałbym aby to był input + button i po wpisaniu frazy przekierował na podstronę z wynikami ![]() Może ktoś podrzucić wskazówkę? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stwórz formularz, funkcje obsługujące walidację i wysyłkę, podstronę z wynikami. Przyda się https://api.drupal.org/api/drupal/7/search/hook_search
Views generuje Ci wyniki na podstawie zdefiniowanych parametrów. Wyszukiwarka może zadziałać, ale raczej tylko na podstawie jednego pola (w Filter Criteria zaznaczasz opcję Expose this filter to visitors, to allow them to change it). Tak czy inaczej wyszukiwarkę najlepiej oprzeć na hookach. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 11:17 |