![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem ze złączeniem 2 tabel a dokładniej po jednej kolumnie z każdej. Z tabeli "produkt" chcę pobrać dane kolumny "opis", a z tabeli "formatka" chcę pobrać dane kolumny "tytuł". W taki sposób aby dany opis przypisać do swojego tytułu. Mam coś takiego, ale to nie działa. Bo Wszystkie wyniki powtarza.
Struktura tabel to produkt: Kod id_prod | id_prod2 | id_form | opis formatka: Kod id_form | id_cat | tytul | zmienna | grupa | pole_specjalne | typ Jak zrobić zapytanie aby pola się przypisywały sobie nawzajem? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do poczytania
https://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/join.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już wcześniej próbowałem jako left join z using bo część wspólną mam "id_form". Ale miałem błąd bazy mysql. Czy chociaż w dobrym kierunku to robię?
Przykłady po angielsku raczej mi się nie przydadzą. Wolę polski język ![]() Już rozwiązałem sprawę ![]()
Ten post edytował lukaszalbert 18.06.2015, 11:56:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 20:01 |