![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie czy wiecie może jak stworzyć plik na serwerze ja wymyśliłem coś takiego:
test.php
No i jak próbuje coś takiego wkleić to wyskakuje: fopen(pliczek.inc): failed to open stream: Permission denied in /home/******/public_html/test.php on line 2 Wiecie co może być nie tak? Czy tu trzeba ustawić chmod, jak tak to gdzie jestem zielony dopiero zaczynam z php już jakiś miesiąc proszę o pomoc! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, tu trzeba ustawic chmod. 755 lub 777.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmmmm skoro chcesz zrobić po prostu jeden plik, pusty, to czy nie lepiej dać potem fwrite i w nim nic nie napisać?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tu jest chyba troche wiekszy problem, szczegolnie jak sie hostujesz
na serwerze gdzie jest ustawiony safe mode wtedy shell_exec ani nic z tych rzeczy nie zadziala, szczegolnie gdy chcesz dynamicznie tworzyc pliki - czy fopen czy chcesz czmoda zrobic z shella dostaniesz permission denied ![]() ja to obszedlem ftepem (komendy ftp z poziomu php), chociaz pewnie jest lepsza metoda i fajnie jakby ktos tu pokazal jak to sie powinno robic Ten post edytował gibffe 28.12.2004, 13:50:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:47 |