![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem w napisaniu zapytania, mianowicie:
Mam dwie tabelki: trasa oraz stacja_na_trasie w trasie są zawarte informacje o ID_TRASA, POCZATEK_TRASY, KONIEC_TRASY zaś w tabelce stacja_na_trasie ID_STACJI_NA_TRASIE, NAZWA_STACJI, ID_TRASA ID_TRASA oraz ID_STACJI_NA_TRASIE są kluczem podstawowym ID_TRASA w tabelce stacja_na_trasie jest kluczem obcym odwołującym się do tabeli trasa. chciałbym napisać zapytanie które by mi wyświetlało rozkład jazdy, czyli: POCZATEK_TRASY, KONIEC_TRASY, NAZWA_STACJI(gdzie tutaj będzie po przecinku napisane które stacje wchodzą w skład trasy) ponieważ trasa może przejeżdżać przez kilka stacji problem pojawia się przy kolejnych wypisywaniach stacji na trasie w jednym wierszu. Przykład( 'l' oddziela kolumny) tabela trasa ID_TRASA l POCZATEK_TRASY l KONIEC_TRASY 1 l Rzeszow l Gdansk 2 l Poznan l Rzeszow tabela stacja_na_trasie ID_STACJA_NA_TRASIE l NAZWA_STACJI l ID_TRASA 1 l Sandomierz l1 2 l Radom l 1 3 l Warszawa l 1 4 l Konin l 2 5 l Warszawa l 2 6 l Lublin l 2 i chciałbym żeby zapytanie wyrzuciło takie coś: Z l DO l PRZEZ Rzeszow l Gdansk l Sandomierz,Radom,Warszawa Poznan l Rzeszow l Konin,Warszawa,Lublin z góry dziękuje za pomoc! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 19:11 |