![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam proste drzewkowe menu na bazie samego CSS (link do strony z menu). Proszę mi powiedzieć w jaki sposób zrobić aby po kliknięciu link się pogrubiał na stałe (tj. nie tylko na zasadzie :hover jak jest obecnie) i wracał do normalnego stanu po "od kliknięciu"? Oto kod:
style css:
Kod wyświetlania menu: Ten post edytował shemko 17.06.2015, 01:05:02 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 16 Dołączył: 6.06.2014 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze rozumiem pytanie to są 2 drogi:
1) za pomocą CSS Kod a:visited{ font-weight:bold; } 2) Za pomocą jQuery: Kod $(document).ready(function(){ $('a').click(function(){ $(this).css('font-weight','bold'); }); }); Potestuj to. 1 wersja zostawia trwały ślad, kiedy druga działa tylko do czasu wyjścia użytkownika ze strony. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc
![]() Chyba że jest jakiś ogólnodostępny skrypt (może jQuery) z "tree menu" który łatwo można by przerobić do tej formy co powyżej? Chciałem stworzyć proste menu na zasadzie Portfolio > (rozwija) > klika podkategorii > każda podkategoria rozwija linki do podstron. Z tym że kliknięcie każdej podkategorii powoduje zamknięcie wcześniej co daje możliwość otwarcia tylko jednej podkategorii w jednym momencie. Ten post edytował shemko 17.06.2015, 19:18:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 16 Dołączył: 6.06.2014 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko się da zrobić
![]() http://jqueryui.com/accordion/ - możesz to spróbować przerobić. Potrzeba do tego biblioteki jQuery UI. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:44 |