![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
potrzebuje napisać skrypt który będzie wywsłał mi plik bazy danych na serwer zdalny(ftp) na którym będą wyświetlane informacje dla użytkowników nie mam dostępu do cron w windowsie, ajaxa nie znam, chce zastosować windows scheduled task do odpalania skryptu ale chciałem dodać dodatkowo warunek do skrytpu działanie skryptu pobiera ostani czas updateu baz danych z bazy lokalnej otwiera połączenie ftp pobranie bazy z ftp pobranie bazy z lokala warunek(jeżeli ostatnia aktualizacja była wykonana 20 min temu lub więcej) warunek (porównanie ostatniej modyfikacji baz danych) jak spełniono warunki to wyślij bazę danych na ftp aktualizuj czas aktualizacji zakończ połączenie ftp problem polega na tym że nie wiem jak sprawdzić czy ostatnia aktualizacja była wykonana 20 min temu ![]() mam pytanie jak odpalił bym Oracle VM VirtualBox z linuxem+server php na windowsie to czy z poziomu przeglądarki windowsowej połączę się z localhostem Ten post edytował ghastblood 13.06.2015, 11:13:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aktualizuj czas aktualizacji problem polega na tym że nie wiem jak sprawdzić czy ostatnia aktualizacja była wykonana 20 min temu ![]() to z tego "aktualizuj czas aktualizacji" nie możesz pobrać czasu ? Cytat mam pytanie jak odpalił bym Oracle VM VirtualBox z linuxem+server php na windowsie to czy z poziomu przeglądarki windowsowej połączę się z localhostem z przeglądarki na win łączysz się do VB przez jej adres IP ... lub ustawiasz w pliku hosts odpowiedni wpis -------------------- Polecam MyDevil hosting idealny dla deweloperów
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masło maślane trochę, w bazie danych mam pole lastupdate gdzie zapisuję datę i czas ostatniej aktualizacji. Problem mam ze sprawdzeniem ifem czy ostatnia aktualizacja była 20 min temu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masło maślane trochę, w bazie danych mam pole lastupdate gdzie zapisuję datę i czas ostatniej aktualizacji. Problem mam ze sprawdzeniem ifem czy ostatnia aktualizacja była 20 min temu w bazie danych masz tabele, tabele mają kolumny , a każdy wpis (rekord) to wiersz więc ... Kod jeżeli masz tą informację ($dana) w jakiejś tabeli X w wierszu Y to pobierasz ją z DB ... if( $dana < (time() - 20min) ) {wykonaj działania } else { die() } Kod jeżeli masz w tabeli X rekordy dla których w kolumnie lastupdate zapisujesz informacje o czasie ostatniej modyfikacji ....
SELECT coutn(id) as todo FROM .... WHERE lastupdate < (now() - 20min) if( $todo > 0 ) { wykonaj działania } else { die() } -------------------- Polecam MyDevil hosting idealny dla deweloperów
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 08:26 |