![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, od tygodnia ponownie zgłębiam wiedzę na temat programowania PHP. Niestety utknąłem na programowanie obiektywnym. Przeczytałem już parę kursów na ten temat, jak również posiadam tutorial Kurs PHP5 - Techniki Pracy, niestety wciąż nie jest to jasne. Rozumiem że używanie klas itp. doje lepszą przejrzystość kodu, łatwość w dalszej jego obróbce, ale jak z tego w praktyczny sposób korzystać? Każde źródło podaje słowami wstępu ładne wyjaśnienie dlaczego i po co to robić, aż nagle rzucają nas na głęboką wodę bez szczegółowych objaśnień. Przechodzą od spraw prostych do naprawdę złożonych.
Czy ktoś z wam może mnie nakierować jak powinienem się za to zabrać? Powinienem brnąć w programowanie strukturalne (co jest zasadniczo prostą sprawą), czy też od początku zabierać się za obiektowe? Dodam również, iż w parę lat temu miałem już styczność z programowaniem strukturalnym, więc nie jest to rzeczą nową. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 23:54 |