![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 1 Dołączył: 11.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam sobie element
#blink i
Zmieniam sobie kolor tego #blink w taki sposób:
I w taki sam sposób chciałbym zmienić ten border-left-color tego elementu after przy pomocy JS. Jakkolwiek próbuje to nigdy mi nie działa;/ Wie ktos jak to zrobić poprawnie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. zrób case na jsfiddle.net
2. zmiana bezpośrednio CSS przez JavaScript jest nieelegancka i zwykle lepszym rozwiązaniem jest zdefiniować klasy w pliku CSS a JavaScriptem jedynie dodawać/odejmować klasy. 3. coś z borderem źle ustawiasz (ustawiasz tylko kolor, plus definiujesz to dla pseudoelementu :after, co też się wiąże z pułapkami). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
AFAIR nie da się złapać w żaden sposób ::after przez JS. Ale można ustawić klasę dla całego elementu i ładnie to ostylować w CSS.
Ogólnie zachęcam do zmiany podejścia i porzucenia modyfikowania prezentacji elementu na rzecz modyfikowania stanu (klasy) elementu. -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:54 |