![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcę "przerobić" mój kod strukturalny na obiektowy. Miałem się już dawno za to brać ale chęci mi nie pozwalały ![]() Tak wygląda aktualny kod:
Plik GetPrivateMessage.class.php wygląda tak:
Nie powoduje on błędów, jednakże nic nie zwraca. Nie zwraca liczby wiadomości jak to było w przypadku kodu strukturalnego. Co dziwne, w taki sam sposób wywołuję instancje w innych plikach np. przy logowaniu. Wszystko ładnie się pobiera z bazy, dane etc. Wcześniej było w ten sposób i działało bez zarzutów.
Wie może ktoś w czym jest problem? Ten post edytował Kerth 10.06.2015, 07:39:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zeby funkcja cokolwiek zwracala, to musi posiadać magiczne słowo RETURN... moze zamiast za obiektowke, poducz się wpierw ze strukturalnego bo na tym jeszcze lezysz.
http://php.net/manual/en/functions.returning-values.php I majac juz tyle postow moglbys juz naprawde nauczyc sie wyswietlac wszystkie bledy, to bys widzial czemu ci sie nic nie wyswietla.... Tu masz napisane jak: Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 18:49 |