![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponowię opis tematu: "Przepraszam jeżeli zły dział".
Zielony w tym jestem... Dlatego nawet nie wiem jak opisać to słowami co chciałbym osiągnąć. Ale mówiąc w prost: Jeden klient coś wykonuje - zmiana wysyłana jest na server i drugi klient odbiera daną zmianę. Jak coś takiego osiągnąć? (oczywiście wzorując się na JS, PHP, etc.) Dobrym przykładem będzie np. Jakiś czat online (http://6obcy.in/rozmowa - np.) Tak aby rozmowa nie zapisywała się w bazie danych (bo to zbędne...), aby nie było odświeżania strony. Tylko CzłowiekA wysyła wiadomość. CzłowiekB ją odbiera - Jak to działa, jak to zrobić, czego użyć, z czego skorzystać? Jakieś kursy, poradniki... PS. Dlatego raz jeszcze powtórzę - nie znam się na tym kompletnie, nie wiem czego użyć, dlatego nie wiem jaki dział ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Google : "simple php socket chat"
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo sockety, albo WebRTC
-------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie chyba zapomniałem wspomnieć, że w C# było coś takiego jak RPC...
Zaraz spojrzę na owe WebRTC czy socket'y i dzięki za porady. Pytanie jeszcze (albo dwa): Czy niezależnie od hostingu będzie to działać, czy wymagane są jakieś dodatkowe 'opcje' ![]() Czy macie do polecenia jakieś dobre poradniki, kursy (nie dokumentacje ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:52 |