![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem, mam prosty skrypt php, ktory ma zczytywac kolejne strony do strony głównej:
<a class="a" href="index.htm?element=1">firma</a>   <a class="a" href="index.htm?element=2">oferta</a>   <a class="a" href="index.htm?element=3">galeria</a>   <a class="a" href="index.htm?element=4">kontakt</a>   <a class="a" href="index.htm?element=5">mapa witryny</a> <?php $element = isset($HTTP_GET_VARS["element"]) ? $HTTP_GET_VARS["element"] : 1; switch($element) { case 1: include("firma.html"); break; case 2: include("oferta.html"); break; case 3: include("galeria.html"); break; case 4: include("kontakt.html"); break; case 5: include("mapa.html"); break; default: include("firma.html"); } ?> Problem polega na tym ze jeden serwer, na ktorym mam strone czyta bez problemu to php, a drugi tego nie robi - zachowuje sie tak jakby nie bylo tej czesci z php(a na tym musi byc wystawiona owa strona). Pliki w kazdym przypadku laduje najpierw do public_html, a potem do katalogu, w obu przypadkach jest tak samo..., a jednak jeden widzi a drugi nie ![]() Gdzie moze byc problem? -------------------- lobuznica :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: zewsząd Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
plik masz index.php?
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie, plik jest index.htm a wnim kawalek kodu php
-------------------- lobuznica :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Masz dwa wyjścia:
albo zmienić rozszerzenie pliku na .php albo dodać rozszerzenie htm do listy parsowanych przez php w pliku httpd.conf zalecam to pierwsze. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Skorzystałam z pierwszej propozycji i działa
![]() Dziekuję ![]() -------------------- lobuznica :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 11:41 |