![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 1 Dołączył: 16.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pewien skrypt odpowiadający za "ajaxową" komunikację. Zaiste wszystko w nim działa, ale nie pasuje mi pobieranie danych z pól tekstowych i innych inputów. Przygotowanie danych do wysłania wygląda następująco:
Jeśli chcę, aby jakiś formularz był obsługiwany w tle, muszę za każdym razem definiować jego pola w ten sposób do każdego z forma. Da się to w jakiś sposób zautomatyzować? Nie wpadłem jeszcze na żaden błyskotliwy sposób... Chodzi mi o to, żeby skrypt sam pozbierał dane z inputów znajdujących się w danym formularzu. a następnie wszystko zgrabnie połączył w jedną całość do 'zmiennej string', aby można było to przesłać do skryptu. Rzecz jasna tak, aby poprawnie działały pola select i checkbox/radio... Rzecz ta jest mi potrzebna, gdyż jak się okazuje, w niektórych formularzach nie zawsze będzie stała ilość 'inputów', a niekiedy są one generowane, zaś takich nie mógłbym zdefiniować. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 1 Dołączył: 16.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie o to mi chodziło!
Dziękuje za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:41 |