![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam prostą pętle loop wewnątrz której chciałbym umieścić kod java script: Kod JS
Mój problem wygląda następująco, nie wiem jak w pętle wrzucić kod JS, tak aby przy każdym wywołaniu pętli, zmienna var user_id = "..." pobierała z mojej bazy wartość kolumny id. Kod PHP
Zapytam prościej, w jaki sposób pobrać do zmiennej JQUERY var user_id = "..." wartość kolumny id z bazy danych? do pętli dodałem zmienną
natomiast w js niestety wyskakuje błąd: Undefined variable: userid |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 6 Dołączył: 19.12.2010 Skąd: Krzyżanowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz dać tagi script jak chcesz w html używać jscript
Kod <script type="text/javascript"> var user_id = "<?php echo ''.$userid.'' ?>"; </script> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mógłbyś przybliżyć o co chodzi?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 6 Dołączył: 19.12.2010 Skąd: Krzyżanowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj wkleić w odpowiednie miejsce w html taki poniższy kod
(nie uruchamiałem, więc ma błędy pewnie) Kod $query = "SELECT * FROM database ORDER BY date DESC";
$result = mysql_query ($query); ?> <script type="text/javascript"> var users= new Array(); </script> <?php $id = 0; while ($row = mysql_fetch_array($result)){ ?> <script type="text/javascript"> users[<?php echo $id; ?>] = <?php echo $row['id']; ?>; </script> <?php $id ++; $body .= ' <div class="box" style="width:154px; height:180px; margin-right:11px;"> <div class="thumb" style="width:150px; height:150px; border:2px solid #333;"> user po stronie serwera: ' . $row['id'] . ' </div> <div class="namespace" style="width:150px; text-align:center;"><b>'.$row[2].'</b>('.$row[3].')</div> </div> ';} ?> <script type="text/javascript"> window.alert('na kliencie mam tabele users z userami, pierwszy to: ' + users[0]); </script> <?php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:35 |