![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 31.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Strasznie wciągnąłem się w pisanie gier typowo przeglądarkowych (tych klikanych, bez specjalnych efektów). Używam głównie php. Chciałbym jednak na boku zacząć uczyć się języka, który pozwoli mi na tworzenie podobnych rzeczy w postaci aplikacji na androida. Czytam od długiego czasu te internetowe spory odnośnie różnych języków i końca niestety nie widać. Dlatego postanowiłem zapytać, pisząc konkretnie co chciałbym tworzyć. Wiem, że tego typu rzeczy nie wymagają ogromnych możliwości w danej technologii, stąd też moje pytanie. Czy dowolny język programowania spełni moje oczekiwania? Skłaniam się ku c++ ponieważ mam do niego wspaniałe książki. Z drugiej strony wielu ludzi pisze, że java to podstawa w androidzie. Uniwersyteciaki znowu krzyczą, że python to potęga, a c++ jest zwykłym kombajnem do wszystkiego i niczego. Mógłbym poprosić o wskazówkę? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HTML + CSS + JavaScript + (np.) phonegap.com
-------------------- Polecam MyDevil hosting idealny dla deweloperów
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Java + Unity
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Java + Unity Powiedział co wiedział.. javascript. Niczego więcej nie potrzebujesz. Dobre rest api do komunikacji z serwerem i dziękuje dobranoc. Rzucanie się w tematyce gier na jave + unity zadając takie pytania o technologie jest tym samym co moje próby nauki assemblera nie znając podstaw architektury procesorów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 43 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ewentualnie LibGDX w Javie.
Ten post edytował lukasz1985 30.05.2015, 16:51:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(java + unity) java + .net ? dziwne połączenie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 31.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam wrażenie, że Java jest absolutnym dominatorem ostatnimi czasy, nie mówiąc już o rynku pracy który jest nią przepełniony
Żal tylko tych książek Grębosza, które czyta się z taką przyjemnością, a czekają na półce w pokoju aż ktoś je weźmie do ręki ![]() Ten post edytował Terrorizer 30.05.2015, 21:46:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@com: a czemu java + .net ? z tego co mi wiadomo w unity3d można pisać również w javie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@com: a czemu java + .net ? z tego co mi wiadomo w unity3d można pisać również w javie W javascript* ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 49 Dołączył: 16.04.2012 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Rzucanie się w tematyce gier na jave + unity zadając takie pytania o technologie jest tym samym co moje próby nauki assemblera nie znając podstaw architektury procesorów. Sugerujesz, że pisanie gier w Javascripcie (domyślam się, że chodzi po prostu o przeglądarkowe gry), jest prostsze od pisania gier w Unity? Nie. Nie jest. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Sugerowałem że pisanie w javie zadając pytania o najlepszą technologię może okazać się trudne.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 03:49 |