![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
posiadam serwer dedykowany, dokupiłem drugą domenę z myślą podpięcia do niej drugiej, innej strony www. Niestety już za dużo nerwów na to straciłem, dlatego piszę tutaj. Nie wiem czy wina leży po stronie apache, czy pomieszałem coś w bindzie. Dodałem 2 domenę (tutaj będzie to superexample.pl), tylko że nie wczytuje mi strony z tego katalogu, a przekierowuje to na https:// cloud.otherexample.net. A gdy np. wpiszę w pasku adresu smtp.otherexample.net (którego nie ma w virtual hostach), wtedy pokazuje mi zawartość katalogu, który powinien być pod superexample.pl ![]() Z jedną domeną wszystko działało jak chciałem, a teraz coś jest porypane, męcze to już kolejny dzień i brak efektów. Proszę aby ktoś rzucił na to okiem, bo ja mam już zaćmienie umysłu całkowite. Pewnie odpowiedź jest prosta. Niżej załączam konfigurację virtualhostów.
Ten post edytował zielq701 29.05.2015, 07:45:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Wykonaj ping na obydwie domeny, jeśli adres IP jest w obydwóch przypadkach taki sam to nie jest to wina binda, tylko apacha. W takim przypadku na pewno posortuj virtualne hosty w kolejności od najgłębszego, czyli najpierw cloud.otherexample.pl, a później otherexpamle.pl.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykonaj ping na obydwie domeny, jeśli adres IP jest w obydwóch przypadkach taki sam to nie jest to wina binda, tylko apacha. W takim przypadku na pewno posortuj virtualne hosty w kolejności od najgłębszego, czyli najpierw cloud.otherexample.pl, a później otherexpamle.pl. Ping - OK. Posortowanie nic nie dało :/ apache2ctl -S , zwraca:
-------------- Przed chwilą wykomentowałem całkowicie cloud.otherexample.net i dzieje się coś dziwnego, dalej przekierowuje mnie na ten adres ![]() ![]() -------------- Znalazłem przyczynę. Zacząłem się zastanawiać czy to nie wina czegoś innego, sprawdziłem na innej przeglądarce i działa.... Przeglądarka, której używam wrzuciła stare przekierowania do cache, po wyczyszczeniu zaczęło działać. Nawet nie wiedziałem, że to sie cachuje i przez to straciłem naprawdę dużo czasu ![]() ![]() Ten post edytował zielq701 29.05.2015, 09:37:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 04:20 |