![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 6 Dołączył: 19.12.2010 Skąd: Krzyżanowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W nagłówkach plików źródłowych w różnych sugarach i innych takich, mam pół strony tekstu w komentarzu, o dupie marynie, zanim przewinę do kodu to już jestem zły
![]() Też tak macie? Radzicie sobie jakoś? Mam ochotę to kasować, ale jak później przyjdzie porównać z jakimś plikiem nie zmienionym, to uchowaj Boże... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat zanim przewinę do kodu to już jestem zły To ty strasznie nerwowy jesteś... polecam ziółka na uspokojenie ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyjdź przed dom/blok, znajdź dresa, w ryło mu i powiedz "Przepraszam, NOTICE OF LICENCE mnie wkurzył". Spokój gwarantowany
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na przekór poprzednikom odpowiem na poważnie
![]() W dobrym IDE można pewne bloki kodu i właśnie bloki komentarzy łatwo schować, a pewnie jak ktoś by się postarał to domyślnie chować takie teksty. Nie wgłębiałem się bo mało mi to przeszkadza zwłaszcza, że nie przewijam każdorazowo pliku bo program pamięta pozycje kursora albo do pliku trafiam z funkcji "go to". -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pisz tak żeby nie było notice i po problemie.
@nospor ![]() Ten post edytował tzm 29.05.2015, 07:24:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@tzm piłeś nie postuj.... po alkoholu widzę masz problemy z koncentracją
![]() A teraz przeczytaj jeszcze raz pierwszy post w tym temacie i zastanow sie, czy oby na pewno tu mowa o BŁĘDACH NOTICE ![]() Cytat Na przekór poprzednikom odpowiem na poważnie Ej, jakie pytanie, taka odpowiedź. Niepoważne pytanie, niepoważna odpowiedź. Nie wyłamuj się bro ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co za temat
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Fakt, emp ma chyba duze doswiadczenie w tej dziedzinie
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób sobie code folding w edytorze, od tego to jest. Albo po prostu włącz szukajkę w edytorze i wyszukaj w trybie wyrażeń regularnych:
Kod ^ *\w powinno cię przenieść do pierwszej linii która zaczyna się od litery (linie z komentarzami będą się zaczynać od `//`) Ten post edytował PrinceOfPersia 31.05.2015, 11:44:07 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 6 Dołączył: 19.12.2010 Skąd: Krzyżanowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O! Pomógł! I bez zioła! Ale nie za bardzo... Bo w Netbeans jest code folding, można zastosować z automatu do commnets, ale ten tekst,
który mnie denerwował jest w Magento w plikach layoutu, zaraz po tagu xml, i się za chiny nie folduje, nie ma nawet plusika, żeby go ręcznie zwinąć, ale to detal, już mnie przestał denerwować, teraz denerwuje mnie co innego ![]() Pivot table w raporcie jaspersoft, niech go gęś kopnie, nie dam rady... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na to już tylko zmiana zawodu pomaga
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trolling 2/10, bo odpisują :-)
Ten post edytował redeemer 31.05.2015, 19:20:55 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Na to już tylko zmiana zawodu pomaga Nie zgodzę się. Mnie też wkurza mnóstwo rzeczy w edytorach. Zawodem programisty jest programowanie, a nie użeranie się cały dzień z interfejsem. Na to są inne sposoby: 1. poznać dobrze edytor, z którego się korzysta (tutaj Netbeans), ustawić w preferencjach odpowiednie opcje, poznać skróty klawiszowe. Może poszukać odpowiednich wtyczek. Możliwe, że ktoś już napisał plugin, który wystarczy ściągnąć, a który nam pomoże. Dużo googlanie pomaga tutaj. 2. zmienić edytor na taki, który nam bardziej odpowiada. Może inny edytor będzie lepszy. 3. można też stworzyć własne rozwiązanie, np. plugin do edytora, który zaimplementuje daną rzecz, której nam brakuje, albo zlikwiduje coś, co nas wkurza. Edytory powinny być dla ludzi, a nie odwrotnie. Ten post edytował PrinceOfPersia 31.05.2015, 19:24:50 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zgodzę się. Mnie też wkurza mnóstwo rzeczy w edytorach. Zawodem programisty jest programowanie, a nie użeranie się cały dzień z interfejsem. Tak samo jak zawodem mechanika jest naprawa samochodów, a nie użeranie się z narzędziami i smarami?
... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No ale sory, jak ktoś ma takie problemy to niech programuję w notatniku albo cholera wie czym...
|
|
|
![]()
|
|
Trolling 2/10, bo odpisują :-) Nudzą się, niedziela, nie wypada kodu ruszać, a jednak palce świerzbią, to i odpisują na durny (nie całkiem) temat. A nie całkiem? Bo mać chciało by się mieć narzędzie, klik i mam ustawione "nie pokazuj blok kodu zawierającego następujący wzorzec", a takiego narzędzia nie mam. Netbeans jest generalnie ok, debugowanie bardzo w porzo, lekkie, lżejsze jak dla mnie niż eclipse, a edytora "kupnego" pracując na wolnym oprogramowaniu używał nie będę, choćby dlatego, że ... Na to już tylko zmiana zawodu pomaga ![]() Zdecydowanie, jak ktoś nie ma frajdy w tfurczości, to nie powinien się za ten zawód zabierać, no way. Ten post edytował Janusz1200 31.05.2015, 20:50:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pracując na wolnym oprogramowaniu, możesz się zgłosić po darmowego PhpStorma. Który jest 100000000x przyjaźniejszy w takich kwestiach od NetBeansa.
Ten post edytował Damonsson 31.05.2015, 21:14:36 |
|
|
![]()
|
|
Pracując na wolnym oprogramowaniu, możesz się zgłosić po darmowego PhpStorma. Który jest 100000000x przyjaźniejszy w takich kwestiach od NetBeansa. O, a jak to się zgłasza po darmowego PHPStorma? Bo niestety nie widzę opcji upgrade licencji webstorma do php a będę go wybitnie potrzebował teraz :X |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:53 |