![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 2 Dołączył: 20.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
temat trochę banalny:
funkcja w javascripcie jest taka
Generuję w php listę obiektów
i za każdym razem bez względu na liczbę rekordów w bazie pobiera mi jako $numer - dane z pierwszego rekordu - jak zrobić by brał z kolejnego? Dzięki za podpowiedź
Powód edycji: [Kshyhoo]: bb-code, tagi
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używaj BBCODE i pokaż większy kod bo tu nic nie widać
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Poniewaz tutaj:
$("#numer").val() zawsze pobierasz wartosc z pierwszego znalezionego inputa o id NUMER. 1) ID nie mogą się powatarzac. Kazdy element ma miec UNIKALNE ID 2) Do kontakt.php masz zdaje sie leciec dla akutalnie kliknietego numeru wiec jego wartosc masz pobierac ps: problem z PHP nie ma zadnego związku. Przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 2 Dołączył: 20.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nospor - wiem o tym, że <form action nie działa do przesyłania danych funkcji java script a id na stronie musi być unikalne na stronie, wszedłem na to forum by się dowiedzieć co działa a nie co nie działa, bo to niestety wiem
![]() Wracam do tematu Funkcja wygląda tak jak podałem wcześniej
Następnie z bazy danych wyskakuje mi lista:
Jak słusznie Nospor zauważył z tej listy wyskakuje mi dwa razy zmienna numer z ID Pytanie jest jak zrobić by po wywołaniu funkcji przy pierwszej iteracji przesyłało mi zmienną numer o wartości 1 a w drugiej iteracji o wartości 2 Dzięki,
Powód edycji: [Kshyhoo]: bb-code
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisane z palca
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro to wszystko wiesz to czemu masz dalej te błędy? Wlasnie przez to nie dziala
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Po raz drugi prosimy cie o BBCODE. Trzeci raz prosić nie będziemy.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No widzisz Turson - wiem co nie działa tylko nie wiem co działa, podaję to co chcę zastąpić <form action...> tylko nie wiem czym/jak to zastąpić.
Luki - mogę Cię prosić o jakąś instrukcję do tego co napisałeś? Nospor spróbuję z tym BBCodem - tylko się nie denerwuj - nie robię tego złośliwie - po prostu się nie znam obstawiam, że to ten przycisk na dole ![]()
Powód edycji: [Kshyhoo]: bb-code
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa bo napisali wyżej że nie można mieć dubli w ID, więc zmień najpierw to.
Instrukcja ? Tam nie ma do czego jej pisać - to coś w pętli zwróci dane z wszystkich inputów na stronie, nawet jak mają to samo ID (co jest błędem). Ten post edytował luki100011 29.05.2015, 08:08:39 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat to coś w pętli zwróci dane z wszystkich inputów na stronie, nawet jak mają to samo ID (co jest błędem) Nie, nie jest to błąd. Polecam zajrzeć do specyfikacji HTML5, gdzie jest określone wymaganie unikalności [id] (jako mechanizmu generowania DOM), a następnie do specyfikacji CSS, gdzie tego wymagania już nie ma. Tym samym jQuery używający silnika CSS do pobierania elementów (via document.querySelectorAll) zwróci wszystkie elementy o danym [id]. Zatem działa to zgodnie ze standardem. A że standard jest lekko mówiąc kulawy - CÓŻ ![]() Co do problemu: szukasz zdarzenia submit. Wówczas do pola dostaniesz się choćby przez this.numer, więc [id] staje się zbędne. Ten post edytował Comandeer 29.05.2015, 14:38:51 -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:21 |