![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawa ma się następująco: kiedy loguję się na stronę i naciskam przycisk "zaloguj", to po odświeżeniu nadal pokazuje się pusty formularz, a dopiero jak znowu refreszne, wtedy już odczytuje, że sesja "jest". To samo z wylogowaniem, jak zniszczę sesję, to dalej jestem przez jedno odświeżenie strony "zalogowany". Otóż problem da się rozwiązać wpisując magiczną regułę: lecz mnie interesuje jak rozwiązać ten problem (bo coś czuję, ze bardzo łatwo da się to zrobić) nie stosując po prostu dodatkowego odświeżenia. Według mnie, wszystko powinno działać, bo jak ustawisz sesję, wysyłasz formularz, strona się refreszuje i powinno już być ok, a tymczasem trzeba kolejny raz zrefreszować. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo najpierw masz sprawdzanie warunków czy jesteś zalogowany a potem dopiero podejmowana akcja.
Czyli Twój Flow wygląda tak: - Odpalasz stronkę - widzisz formularz zalogowania - wypełniasz i robisz "zaloguj" Formularz się wysyła, sprawdzany jest warunek czy jesteś zalogowany. Nie jesteś więc pokazujesz znowu formularz. Dalej sprawdzasz czy jest $_POST, jest więc działasz i logujesz. - Potem ręcznie odświeżasz stronę i znowu sprawdzasz warunek na zalogowanie. Uff już się zalogowałeś. Z Wylogowaniem będziesz miał tak samo. Musisz odwrócić kod (formularze na końcu a kod logujący na początku) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No rozumiem, ale według tego, co powiedziałeś, powinno działać dobrze, a problem z wylogowaniem nadal jest.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Po naciśnięciu przycisku pojawia się:
natomiast, gdy jestem zalogowany, znaku ampersand nie ma, jest sama wartość bool(true). Z tego co wyczytałem, oznacza to, że zmienna tak jakby jest ta sama, lecz przyjmuje inną wartość (choć dlaczego potem jest bool(true)) to nie mam pojęcia. Dzięki wielkie Pyton_000 za dotychczasową pomoc ![]() Ten post edytował benzulli 27.05.2015, 20:15:10 |
|
|
![]()
|
|
To nie jest cały dump zdaje się tylko jego 1 element.
|
|
|
![]()
|
|
Ten post edytował benzulli 28.05.2015, 06:57:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 22:42 |