![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kod:
Kod jQuery.fn.delete_school = function (id) { var that = $(this); $('.usun').live('click', function () { $.post("/ajax/AjaxUpdateData.php", { remove: id }, function (data) { if (data.status == 'success') { $('#info_upd_data').fadeOut(200,function(){ $(this).removeClass('response-waiting').addClass('response-success').text('blabla').fadeIn(200,function(){ setTimeout(function(){ responseMsg.fadeOut(200,function(){ $(this).removeClass('response-success'); }); },3000); }); }); that.parents('#TableShowEducation').remove(); } else { $('.stop').click(); } }, 'json'); }); }); }; oraz:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I co nie działa/co chcesz uzyskać?
BTW to $.fn.live jeszcze wgl istnieje? Byłem pewien, że to wywali z jQuery… -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I co nie działa/co chcesz uzyskać? BTW to $.fn.live jeszcze wgl istnieje? Byłem pewien, że to wywali z jQuery… @Comandeer skoro nie wywaliła konsola błędów to raczej istnieje (?) :-) A chcę osiągnąć, że jeśli usunęło rekord z bazy pojawił się komunikat ten z php ajaxowego przesyłanego jsonem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm…
Kod $(this).removeClass('response-waiting').addClass('response-success').text('blabla') na Kod $(this).removeClass('response-waiting').addClass('response-success').text(data.message) ? Zamiast tekstu blabla powinno wyświetlić wiadomość. To, co jest przekazywane do success to dane zwrotne z serwera - w przypadku JSON to jest obiekt. Cytat skoro nie wywaliła konsola błędów to raczej istnieje (?) :-) To zapewne - pytanie jakiej wersji jQuery używasz? http://api.jquery.com/live/ → usunięte w 1.9, a obecna wersja to 1.11 -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
jQuery - jquery-1.7.1.min.js
Nie wiem czemu ale nie dodaje mi coś tekstu do klasy. Kod if (data.status == 'success') {
klass = ''; var responseMsg = $('#info_upd_data'); responseMsg.hide().addClass('response-waiting').text('proszę czekać...').fadeIn(200); responseMsg.fadeOut(200,function(){ $(this).removeClass('response-waiting').addClass('response-success').text(data.message).fadeIn(200,function(){ setTimeout(function(){ responseMsg.fadeOut(200,function(){ $(this).removeClass(klass); }); },3000); }); }); that.parents('#TableShowEducation').remove(); } |
|
|
![]()
|
|
A co jest w data.message?
-------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:45 |