![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam kod, po kliknięciu w przycisk, wyskakuje okienko dialog, potem mam ustawione 2 butony , po kliknięciu w "zapisz" pokazuje mi , że wartość nie istnieje, tak jakby nie przesyłało forma.
Kod: Kod $(document).ready(function(){
$("#OpenWindowEducation").click(function(e){ $("#EducationWindow").dialog({ height: 550, width: 640, left: 610, top:50, hide: "explode", buttons:{ "Zapisz": function(submit){ var form = $('#UpdateEducation'), formData = form.serialize(), formUrl = form.attr('action'), formMethod = form.attr('method'), responseMsg = $('#education-response'); responseMsg.hide().addClass('response-waiting').text('czekaj...').fadeIn(300); $.ajax({ type: formMethod, url: "update.php", data: formData, processData: false, //contentType: false, success: function(data){ var dataObject = jQuery.parseJSON(data); var responseData = jQuery.parseJSON(data), klass = ''; switch(responseData.status){ case 'error': klass = 'response-error'; break; case 'success': klass = 'response-success'; setTimeout(function(){ $('#sugesstionForm').dialog('close'); }, 1000); break; } responseMsg.fadeOut(200,function(){ $(this).removeClass('response-waiting').addClass(klass).text(responseData.message).fadeIn(200,function(){ setTimeout(function(){ responseMsg.fadeOut(200,function(){ $(this).removeClass(klass); }); },3000); }); }); console.log(data) } }); e.preventDefault(); //$( this ).dialog( "close" ); }, "Anuluj": function(){ $( this ).dialog( "close" ); } }, close: function(){} }); return false; }); }); Ten post edytował casperii 26.05.2015, 14:55:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 18 Dołączył: 7.10.2007 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tej linii na końcu zamiast średnika masz przecinek.
Przy okazji linię wcześniej tworzysz dataObject którego chyba nigdzie nie wykorzystujesz dalej w kodzie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten przecinek tam ma być…
Rozumiem, że serwer nic nie zwraca? Coś konsola rzuca? -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tej linii na końcu zamiast średnika masz przecinek.
Przy okazji linię wcześniej tworzysz dataObject którego chyba nigdzie nie wykorzystujesz dalej w kodzie. Poprawiłem, ale to nic nie dało. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ej, ludzie - ale ram ten przecinek ma być! Inaczej bez niego deklaracj klass jest deklaracją zmiennej globalnej. Warto zauważyć, ze w linijce z deklaracją klass nie ma bowiem słowa kluczowego var
-------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Ej, ludzie - ale ram ten przecinek ma być! Inaczej bez niego deklaracj klass jest deklaracją zmiennej globalnej. Warto zauważyć, ze w linijce z deklaracją klass nie ma bowiem słowa kluczowego var @Comandeer Ok, wróciłem do czasu przecinka ![]() Ten post edytował casperii 26.05.2015, 14:19:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 18 Dołączył: 7.10.2007 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, ale to jest js i nowa linia.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat No tak, ale to jest js i nowa linia. No i co? To juz w js nie mozna po przecinku przeniesc do oddzielnej linii? Mozzna.Ale to nie ma znaczenia czy jest , czy ; bo to nie w tym problem. Casperi: odpal sobie konsole firebug i patrz co idzie ajaxem, co masz na zwrocie i wszystko bedzie jasne -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Mea culpa - racja - coś mnie przyćmiło, przecież tak się też obiekty tworzy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Problem rozwiązany, okazało się , że miałem 2 x form o tym ID :-) Zapomniałem ten wcześniejszy po prostu usunąć.
Ten post edytował casperii 26.05.2015, 14:41:31 |
|
|
![]()
|
|
No to sprawdź co przychodzi do skryptu
|
|
|
![]()
|
|
No to sprawdź co przychodzi do skryptu @Comandeer a jak zrobić żeby kasowało wartości w inputach po wysłaniu forma z okna dialog. Bo teraz jest tak , wypełniam form, wysyłam, zamyka mi dialog , kliknę sobie ponownie i okazuje się , że w formie są te same wartości. Ten post edytował casperii 26.05.2015, 14:58:42 |
|
|
![]()
|
|
Kasowanie to coś w deseń
Kod $(elem).val('');
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
To można skorzystać np z fsktu, że mają wspólnego rodzics
Kod $(' div input').val('');
|
|
|
![]()
|
|
Lub nadać im wspólną klasę i wtedy tak
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jeszcze takie pytanie z innej beczki, ponieważ z okna dialog zapisuje dane do bazy. Wpadłem teraz na pomysł , by móc te dane updatować także za pomoc okienka dialog. Czyli wyświetlam pętlą while wszystkie wyniki, następnie klikam w edytuj i otwieram okienko dialog już z wypełnionymi inputami.
Jak teraz coś takiego zrobić? Ten post edytował casperii 26.05.2015, 21:48:12 |
|
|
![]()
|
|
Jest takie rozszerzenie jak jQgrid. Może Ci się przydać - zobacz przykład ten http://www.guriddo.net/demo/guriddojs/edit...rols/index.html (zaznacz wiersz w tabeli) lub ten http://www.guriddo.net/demo/guriddojs/edit...logs/index.html (zaznacz wiersz tabeli i kliknij na ikonę ołówka w lewym dolnym rogu tabeli)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wolałbym unikać gotowców, poza tym ten musiałbym przerabiać i dopasowywać, a to więcej czasu by mi zajęło niż wymyślenie jak zrobić to na modal dialog.
Wydaje mi się, że każdemu elementowi wystarczy nadać ID z ID z bazy. Następnie może poprzez GET? wczytywać do otwartego okienka? Jeżeli się mylę, to niech ktoś mnie wyprowadzi z błędu. |
|
|
![]()
|
|
Łatwo wykryć co kliknąłeś, więc łatwo też dostać się do wartości z konkretnego wiersza wyświetlanego wyniku
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 03:20 |