![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Próbuję coś wydostać z pliku xml i generalnie wszystko działa tak jak bym chciał oprócz jednej rzeczy. Mam pole z opisem produktu w którym są znaczniki html typu br, b. Cały tekst w tym polu jest otoczony przez <![CDATA[. I teraz, jak mam zrobić żeby te znaczniki jednak były interpretowane? W tej chwili wyświetlają mi się normalnie w opisie jako <br>.... Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat I teraz, jak mam zrobić żeby te znaczniki jednak były interpretowane? Gdzie interpretowane? Jeżeli w dokumencie HTML to po prostu je wstaw bezpośrednio.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm.. no wstawiam bezpośrednio chyba...
Chodzi o tą $item->opis. Na stronie wychodzi mi opis, ale w tekście nie mam pogrubienia ani przejścia do nowej linii, tylko znaczniki <br><b> Aaaa... dobra, nie zauważyłem ze w xmlu mam <br>... ![]() Dobra, a teraz dalej... Jak widać generuje sobie divy w funkcji. Problem mam taki że bedą miały różną wysokość zależnie ile tam będzie treści w xmlu. Wszystkie produkt są w jeszcze jednym dużym divie, i teraz pytanie. Jak się zabrać za to żeby hmm... wysokość tego diva była dobierana w zależności od tego ile treści się tam załaduje? Pod tą listą z danymi chciałbym jeszcze umieścić div z podsumowaniem - ale wyjeżdża mi on na samą górę strony, tak jak by ignorował treści wygenerowane przez tą funkcję i pozycjonował się pod pustym divem o id produkt. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.07.2025 - 03:53 |