![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 1 Dołączył: 23.05.2004 Skąd: Tarnów/Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc
probuje zrobic funkcje ktora dodaje sygnaturke do obrazka jpg
jako argument funkcja dostaje img obrazka na ktorym ma zrobic sygnaturke oraz plik z sygnaturką. niestety sygnaturka nie wyglada za dobrze - jak jpeg z bardzo wysoką stratą przy kompresji. probowałem imagecopyresampled ale niewiele pomogło. wszystko jedno czy plik z sygnaturką to gif czy jpg. -------------------- php 5.1.2 & Apache 2.0.50 & MySQL 4.1.7 @ WinXP Pro
..:: GG 6449856 ::.. www.londyn.me.uk - ogłoszenia mieszkaniowe dla Londynu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2004 Skąd: Żoliborz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Visual Basic - kto by pomyślał :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 1 Dołączył: 23.05.2004 Skąd: Tarnów/Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
obraz ($img), który dostaje funkcja to jest jpg ktory powstał z funkcji imagecreatefromjpeg, wiec jest on true color juz.
narazie obszedłem mój problem w ten sposób ze, sygnaturka to miał byc adres strony www, wiec poprostu wypisuje go truetypami w tle jakis rectangle przezroczysty i jest ok, ale pytanie dalej aktualne ![]() -------------------- php 5.1.2 & Apache 2.0.50 & MySQL 4.1.7 @ WinXP Pro
..:: GG 6449856 ::.. www.londyn.me.uk - ogłoszenia mieszkaniowe dla Londynu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:07 |